Klikker-camp
25.-30 juli 2005

Den sidste uge i juli stod i klikkerens tegn. Igennem Hund og Træning deltog jeg 4 dages kursus og afslutning lørdag. Der var mange tilbud at vælge imellem.

Kend din hund - Lugtdiskriminering - Stress - Kend dig selv - Konkurrencelydighed - Tricks - Problemhunde og Introduktion til klikkertræning. Hvert kursus varede 2 dage, så jeg kunne vælge 2, hvilket var meget svært, da jeg gerne ville det hele.

Mit valg faldt på lugtdiskriminering med Charlotte Lyngholm og konkurrencelydighed med Helle Poulsen. De øvrige undervisere var Christina Ingerslev, Karen Frost og Søs Dalgaard Jensen.

Tirsdag og onsdag hed kurset lugtdiskriminering. Hundene skulle lære at finde et æble blandt andre frugter - pære, nektarin og blomme. Vi skulle vælge hvordan hunden skulle "melde", det kunne være dæk, sit, halse eller hvad hunden nu var god til.
Nicole snuser til frugterne i glasset og dækker ved æblet
En sjov melding, der opstod ved en tilfældighed.

Dalmatineren stod stift og stirrede ned i glasset, når den fandt æblet.

Efterhånden som hundene blev mere sikre i øvelsen, kom der flere glas på med forskellig frugter, men der var kun eet æble hver gang. Hvis de lavede fejl, vendte vi tilbage til kun at have glasset med æblet og prøvede så med mange frugter igen.
En anden kreativ melding stod kelpien Biance for.
Hun løftede venstre forben.

 

 

 

 

 

Til højre er Chili i gang med 5 glas.

Om onsdagen havde jeg også taget Jaffa på 5½ måned med, for at han kunne møde en masse andre mennesker og hunde - der var ca. 40-50 hunde der deltog.

Mens Nicole holdt de nødvendige pauser, for at kunne holde dampen oppe, fik Jaffa også lov at prøve at finde æblet. Det gik over al forventning. Han lærte faktisk at diskriminere æblet, men nåede ikke at blive så god til selve meldingen.

Jaffa snuser, finder æblet og sætter sig ved glasset.

Torsdag og fredag havde jeget taget Cheri med til konkurrencelydighed. Vi kom alle sammen med vores ønsker og næsten alle ville gerne have en eller anden form for fri ved fod. Vi lærte hvor vigtigt det er for hunden at vi har et gangmønster. Vi prøvede alle sammen at være "hund" mens en anden gik som fører. Var man ikke overbevist om vigtigheden af hvordan vi går, så blev vi det. Derudover trænede vi bl.a.apport og fremadsendelse.

Her træner vi vores gangmønster. Start altid med venstre fod, gå oprejst i ens tempo og sæt fødderne på samme måde i vendingerne hver gang.

Helle viser hvordan man kan indlære feltet med keglerne. Man starter med en target og mange kegler og efterhånden bliver det til et felt med 4 kegler.

Der var også tid til hygge.

Cheri er træt og har fundet skygge under en paraply, der stod til tørre efter regnen.

Lørdag var hyggedag, men mulighed for at få sin hund fotograferet og/eller masseret. Der var konkurrencer: Vis det bedste trick, Klikkerudfordring samt uofficielle LP-prøver med deltagerne som dommer og Helle som overdommer.

Jeg fik Cheri og Jaffa fotograferet hos Hanne Lehmann, hunde-foto. Desværre var det regnvejr det meste af dagen, så mulighederne for anderledes baggrund var ikke så stor.

Rikke Stengade Nielsen skulle komme og massere hunde, men hun blev desværre syg, så jeg tilbød at overtage hundemassagen, så hundene kunne få løsnet de hårdt brugte muskler efter en uges træning. Det bevirkede så at jeg ikke fik set eller deltaget i så meget af det, der foregik i løbet af dagen.

Klikkerudfordringen var for hold og bestod i at en hund skulle apportere noget spiseligt, en skulle gå under en stol, en skulle bringe et brev og en skulle sendes ud i nogle hula-hop ringe så mange gange som muligt indenfor 1 minut.


Her er de strenge dommere Karen og Christina.

En border collie afleverer pænt pølsen igen.


En beagle apoorterer et stykke roastbeef.

Amanda afleverer brevet.
Der var præmier til de bedste deltagere, men desværre nåede jeg ikke at overvære nogen af præmieoverrækkelserne, så jeg ved ikke hvem der vandt eller hvilke præmier de fik.
Det var en sjov og lærerig uge og vi glæder os til næste år, hvor vi kan prøve 2 nye kurser. Klikker-campen bliver i uge 30, 2006. Den vil blive annonceret i Hund og Træning.

 Til starten af siden