Dogdancing-kategorier

 

Dogdancing er mange ting, i hvert fald hvis man kommer til England og USA. Herhjemme betragtes freestyle, dogdancing o.sv. ofte som forskellige ord for det samme, nemlig at lave lydighed og tricks sammen med hunden til musik.

Nedenfor kan du se de forskellige kategorier beskrevet.

 

Heelwork to Music

Hunden arbejder fri ved fod på den højre eller venstre side af føreren eller i andre positioner tæt på føreren. Fri ved fod (ca. 60%) vil være den primære del af øvelsen. Heelwork er hundens evne til at gå med dens skulder rimelig tæt på førerens venstre eller højre knæ. Føreren kan bevæge sig i forskellige gangarter. Yderligere tricks (40% freestyle i fri position) skal også være en del af øvelsen og bør kædes sammen med fri ved fod.

Fri ved fod: Hunden skal udføre øvelsen tæt på førerens side (venster eller højre), der må være en minimal afstand, så der er mulighed for frihed i bevægelserne. Hund og fører skal vise balance og sikkerhed og må vende i alle retninger.

Freestyle 

 

En freestyle øvelse må  indeholde tricks i hvilken som helst position. Heelwork som beskrevet ovenfor er acceptabelt, men skal være et minimum af øvelsen.
 

Freestyle øvelser: Øvelserne (trickene) skal været designet, så de viser hundens bevægelighed og fleksibilitet og samtidig tillader hundens personlighed til at beskrive trickene.

 

Fri position: Hunden må være i hvilken som helst position i forhold til føreren og i hvilken som helst afstand, retning og position.

Musical Dressage (dressur)

Denne øvelse skal indeholde dressurøvelser i pladsposition eller fri position.

Dressurøvelser: Hundens bevægelser skal vise en vedvarende og naturlig rytme og afspejle timingen af musikken. Der skal indgå forskellige gangarter - gang , trav, kort galop og i hvilken som helst retning. Man skal bevare balance og rytme i hele øvelsen

Dances with dogs  

 

Denne øvelse skal ligne en dans sammen med føreren. Hunden må lave øvelser og tricks fra dressage, freestyle eller en kombination i hvilken som helst position.