Freestyle kursus 12. marts 2005 i Border collie klubben

 

Kurset var primært lavet for dem, der vil deltage i konkurrencen til oktober. Det bliver den første freestyle konkurrence her i Danmark. Du kan læse mere om konkurrencen her.
Vi fik en del information om det praktiske og reglerne, både mundtligt og skriftligt. En af dommerne til konkurrencen - Knud Djernes - var også tilstede.
Det første vi skulle træne var lineføring/fri ved fod. Vi blev delt i 2 hold. Hos Johanna fik vi vist, hvordan man kan indlære en flot fri ved fod, og hos Emmy lærte vi de forskellige måder man kunne udnytte diciplinen "fri ved fod". Man kunne gå forlæns, baglæns og sidelæns, så længe hunden er "på plads" ved ens venstre side.

Skridtøvelser og temposkift tæller også som fri ved fod. I heelwork to music er fri ved fod obligatorisk. 20 sek. i startklassen og 30 sek. i den øvede klasse.

Efter frokost fik vi ideer til forskellige tricks. Hos Emmy lærte vi hunden at bakke og snurre rundt (twist) og Johanna viste os hvordan hunden kan lære at springe igennem armene. Det kan Nicole, så hun skulle lære at gå rundt om mig og springe over mine udstrakte arme. Vi fik mulighed for at afprøve det på vores egne hunde og hjælp når vi gik istå. Selvfølgelig kunne hundene ikke nå at lære det perfekt, det er det vi nu skal til at øve herhjemme. Ved at kombinere blot så få øvelser, kan man sammensætte et lille program, hvilket vi fik som opgave senere.
Vi så små video fra andre konkurrence, så vi kunne danne os et billede af, hvordan det foregår. Vi fik set klip, der viste hvad vi i hvert fald ikke skulle gøre, hvad der bliver lagt vægt på i bedømmelse, og vi fik også set nogle flotte præstationer. Danse der fortalte en historie, og eksempler på at nogen bare lavede nogle øvelser med musik i baggrunden. Musikken er en vigtig del af freestyle, og det er vigtigt at finde musik, der passer til hundens tempo og formåen - det vigtigste er ikke at hunden gør øvelserne hurtigt, det skal være præcist og passe til musikken og hundens temperament.
Til sidst blev vi sat sammen 2 og 2 og skulle lave en lille program til musikken fra Pinochio. Vi havde ca. 1 time til at planlægge og øve - bagefter skulle vi vise resultatet for resten af deltagerne. Nicole og jeg var sammen med en schæfer, der var helt nybegynder, og alligevel fik vi lavet et helt fint lille program.

Emmy sluttede af med at vise et flot program sammen med sin border collie Wisper. Det blev uden musik, da hun ikke havde taget musikken med.

Både Emmy og jeg tog nogle billeder. Desværre var lysforholdene ikke særlig gode, og det blev billederne heller ikke. Du kan se dem her.