Jaffa

For sjov dag i DcH Maribo

Startside

 

Min mor står tidligt op lørdag morgen den 1. september 2007, så skal vi sikkert et eller andet sjovt. Bare det er mig, der skal med i dag. Jubii, det er det og vi har pølser med som godbidder, mums, mine ynglings. 

Vi kører til DcH Maribo, hvor jeg træner agility, mon det er det vi skal i dag? Næææ, det er ikke de hunde, jeg plejer at være sammen med, men nogle af dem kender jeg alligevel. Vi bliver delt i 2 hold og får at vide, at der er 6 poster, hvor vi skal lave nogle sjove ting sammen med vores mennesker. Det hurtigste hold med flest point vinder.

Vi startede hos Marianne. Min mor skulle klæde sig ud og løbe ned i den anden ende til en stol med mig i snor. Der skulle hun tage 3 ting af og bagefter tage de ting på, der lå på stolen. En hat, en slå-om nederdel og et halstørklæde. Jeg bliver dækket af og min mor løber tilbage, hvor vi startede, og tager tøjet af igen. Den næste på holdet gør det samme og tager mig med tilbage til min mor. Det så sjovt ud, når menneskene stod og fumlede med tøjet, godt man kan nøjes med et halsbånd.

Næste post er ude på marken. Der er stillet en masse flasker op, og med bind for øjnene skal min mor gå slalom mellem flaskerne med mig i snor. Det gælder om ikke at vælte flaskerne. Arne hjælper med at sige, når vi skal gå til højre, venstre og fremad. Egentlig var det vist meningen at det var de andre for holdet, der skulle sig, hvilken vej vi skulle. Vi væltede kun 2 flasker, selvom min mor sagde, det var svært, og at hun ikke anede, hvor hun var.

Bagefter skulle min mor spille ringspil – hende som er så dårlig til at kaste, ha! Men det lykkedes da at få én ring på. Bagefter var det min tur. Feltsøg – det har jeg styr på. Min mor sagde godt nok, at jeg kun var vant til at finde noget, det lugter at min mor, men det var ikke spor svært at finde nogle ting. Det blæste lidt, så jeg fik hurtig fært af et stykke legetøj. Yes, jeg skyndte mig hjem til min mor og indkasserede en pølsebid og masser af ros. Ud igen og denne gang fandt jeg en sko. Mums flere pølsebidder. ØV vi skulle kun finde 2 ting, så nu var det videre til næste post.

Hos Henrik skulle vi løbe agility – det ved jeg i hvert fald hvordan man gør, og min mor er nu også ret god til det. Men Henrik har åbenbart ikke helt styr på det, for først skulle min mor tage alle springene og løbe over balancebommen (den lave), bagefter var det heldigvis min tur.

Så skulle vi ud på en lille gåtur over til Mai-Lill, der skulle vi lave huskespil. Min mor plejer ikke være særlig god til at huske – du ved alzheimer light – så jeg blev lidt bekymret. Der lå 10 ting under et tæppe og dem fik min mor 15 sekunder til at huske, så blev tæppet lagt over igen. Hun var parat til at sige tingene, men nej nu var det først min tur. Der var 3 spande og jeg skulle huske under hvilken én Mai-Lill lagde godbidden. Ha! Det var da nemt nok. Jeg gik lige derhen og duttede på spanden og min mor gav mig den gemte godbid. God post. Nu var det min mors tur til at huske og hun kunne sørme huske 9 ud af de 10 ting. Jeg blev alligevel lidt stolt af hende.

På den sidste post var der sat en masse pinde i jorden og der stod en trillebør. Yes, ud og køre trillebør, det elsker jeg. Næææ det var menneskene der skulle køres og vi skulle gå lineføring ved siden af. Robert kørte min mor og jeg gik pænt ved siden af. Vi skulle gå slalom mellem pindene. Min mor spurgte, om jeg måtte få en tur i trillebøren, og det måtte jeg heldigvis gerne, super det var sjovt.

Får jeg snart en godbid, nu jeg har været så dygtig?

Nu var vi færdige og der var pølser til menneskene. Jeg fik også en bid, mums! Vores hold blev nr. 2, men der var præmier til alle – forskellige poser guffere og hundemad. Det var en rigtig sjov dag med dejligt vejr. Synd for alle dem, der ikke deltog.

Hilsen Jaffa

 

Se flere billeder på DcH Maribos hjemmeside.