Nicole

Om mig selv og min familie

Startside

 

Se flere billeder af Nicole

Nicole er min første border collie, nøje udvalgt specielt til vores familie i samråd med hendes opdrætter Pernille Westh - Kennel Bordershock.

Hun elsker at arbejde, dog er lydighed ikke det hun synes bedst om, men da hun var 5 år synes jeg hun skulle prøve alligevel. Og i 2004 - 8 år gammel lykkedes det at blive lydighedschampion. Til gengæld har jeg lovet hende at hun skal slippe for mere lydighed.

Agility er hendes store lidenskab og det går stærkt. Ofte så stærkt at hjernen ikke kan følge med benene. Efter en rygskade, da hun var 8 år, løber hun nu kun som seniorhund. Det har hun det helt fint med, bare der er en agilitybane. Nu som 13 år i 2009 er det slut med at løbe agility. Hendes helbred kan ikke klare det mere.

Læs clairvoyance på Nicole.

 

Tegnet af Mabritt Pavlak, Tegnebutikken - 2009.

I 2007 startede vi med rally lydighed og det kan godt tænde hende, selvom det er lydighed, her må man snakke og rose, så det hjælper. Hun blev rally begyndermester i august 2007 og rally øvet mester i september 2008. Så nu er vi klar til ekspertklassen.
Rally foto: Carina Enevoldsen.

Hun har prøvet at være på får et par gange og er rigtig god til det. Vi har ikke adgang til får i nærheden, så det må hun desværre undvære.

Spor er også een af hendes favoritøvelser. Gerne svære og lange. Efter vi er begyndt at træne i DcH laver vi ofte feltsøg - mest som underholdning, men hun er meget dygtig til at bruge sin næse.

Rundering er sjovt. Det vil sige, at finde menneskene, men at gø på kommando har hun aldrig fået lært. Hun kommer pænt og henter mig i stedet for.


 
Nicole har lige fra hvalp syntes cirkusnumre var sjove. Og da hun altid gerne ville arbejde, har vi brugt det som hjernegymnastik, når vejret var dårligt.

I 2004 begyndte vi på dogdancing. Vi koncentrerer os om freestyle, for der er der intet krav om fri ved fod, men til gengæld kan vi muntre os med tricks i rå mængder.
Vi deltog i Danmarks første konkurrence i dogdancing oktober 2005 og blev nr. 10.

Som 13½ gammel har hun fået konstateret dårligt hjerte og skal være på hjertemedicin resten af sit liv.

Heldigvis synes hun selv hun har det fantastisk og lever efter det og det vil hun få lov, til så længe vi har hende.

Alt for mange glemmer deres gamle hunde, når de får en ny hund at træne med.


Ezel of The Troll  -  Nicoles mor

Auldbrig Wild Blu Yonda - far

Freja - kuldsøster
Bordershock Jo in T'rouble , ejer: Jytte Nielsen. Freja løber agility. Hun måtte desværre aflives i februar 2005 på grund af en svær diskusprolaps.

Fly - Nicoles kuldsøster
Bordershock Cinderella on Ke'rosine
Ejer: Lilli Andersen.
Fly løber agility.
 

Cosmo - kuldbror
Bordershock Extacy Devil, ejer Lis Nielsen, Kennel Maliway. Han måtte desværre aflives i 2009, 13 år gammel.

Nicole og Cosmo
Border collie klubben maj 2008. De er her 12 år gamle og "still going strong".